IMPACTLAB

Agenda

30 maart 2022
11:00 - 12:00

VSC Impactsessies #1

Samen met VSC, de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centers, organiseert het IMPACTLAB de eerste van haar Impactsessies.

In deze sessie bespreken we hoe je als wetenschapper/organisator in wetenschapsmusea en science centers de impact van activiteiten, opstellingen en evenementen kunt meten. We gaan in op de basisprincipes en toegevoegde waarde van impactmetingen. Naast deze introductie is er is ruimte voor de deelnemers om ervaringen uit te wisselen en hun eigen projecten of activiteiten onder de loep te nemen.

 

VSC is de sectororganisatie voor wetenschapsmusea en science centers, met veertig leden in Nederland.

De VSC is het aanspreekpunt voor de sector, vertegenwoordigt de wetenschapsmusea en science centers, initieert samenwerkingsprojecten, faciliteert samenwerking, kennisdeling en verbinding en zorgt daarmee voor continue ontwikkeling, verbetering en innovatie binnen de sector.

De Nederlandse wetenschapsmusea en science centers ontvangen samen ruim 5 miljoen bezoekers per jaar. Samen weten zij hoe je een breed publiek betrekt bij wetenschap en techniek.

 

Meer info vind je hier: https://www.vsc-netwerk.nl/vsc-projecten/drieluik-impact-van-wetenschapscommunicatie-in-musea-en-science-centers/