IMPACTLAB

Nieuws

Gewaardeerd! – Impact meten, hoe pak je dat aan?

Vrijdagochtend 18 februari verzorgden de leden van het IMPACTLAB de workshop “Impact Meten in de Wetenschapscommunicatie“ in samenwerking met het Gewaardeerd!-verrijkingsprogramma van KNAW.

Impact meten is het meten van de mogelijke resultaten of effecten van je activiteit. Deelnemers verdiepten zich samen met Ward Peeters (UL, UU), Anne Land (UL) en Madelijn Strick (UU) in de stappen die een impactmeting van publieksactiviteiten mogelijk maken.

Tijdens de workshop gingen de onderzoekers dieper in op de verschillende basisprincipes van impact meten. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag met de instrumenten van het IMPACTLAB om hun eigen impactplan op te stellen. Hoe geef je zo’n plan vorm en wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Lees hier de nodige tips en tricks in de blog van Gewaardeerd!