IMPACTLAB

Tools

Hier vind je alle materialen die we tot dusver hebben ontwikkeld.

 

Basisinstrument

Het basisinstrument vormt, zoals de naam al doet vermoeden, een solide basis voor jouw impactmeting. Je kunt het template, na het volgen van een paar stappen, als kant-en-klare vragenlijst voorschotelen aan je publiek. Natuurlijk kun je het template ook aanpassen aan jouw behoeften. Het schrappen, herschrijven of toevoegen van vragen staat je volledig vrij!

 

Toolbox

Wil je toch liever iets anders dan een vragenlijst? Of zou je graag nog iets meer willen meten dan alleen “de basis?” In de toolbox kun je bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om je impactmeting vorm te geven, inclusief templates en voorbeelden. Denk bijvoorbeeld aan een post-it muur, ansichtkaart of snapshot interview.

 

Beslisboom

Heb je moeite met kiezen? Vul dan de beslisboom in. Deze laat je aan de hand van een paar korte vragen zien welke manieren van meten goed bij jouw publieksactiviteit zouden passen.

 

Handleiding analyse & rapportage

In deze handleiding wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je de verzamelde data van een impactmeting kunt analyseren. We behandelen de analyse van zowel kwantitatieve als kwalitatieve data, leggen uit hoe je conclusies trekt uit je resultaten en hoe je die resultaten vervolgens om kan zetten naar verbeterdoelen.

 

Impactplan werkblad

Het impactplan werkblad kun je gebruiken bij het opstellen van je impactplan en het schetsen van je eerste ideeën. Het werkblad daagt je uit om stil te staan bij wat je wil meten, wie je doelgroep is en hoe je meting beïnvloed wordt door de eigenschappen van je activiteit en publiek.