IMPACTLAB

Nieuws

Impact meten: De brug tussen onderzoek en praktijk

Impact is hot dezer dagen, al zeggen we het zelf. 

In mei 2021 organiseerden we samen met SciCom NL en het Duitse Wissenschaft im Dialog de allereerste masterclass “How to Evaluate the Impact of Science Communication”.

Verschillende leden van SciCom NL trokken op hun eigen manier lessen uit de masterclass. Ook IMPACTLAB heeft niet stil gezeten. Hoe vergaat het iedereen een ruim jaar later?

Om de brug te slaan tussen onderzoek en praktijk, organiseerde SciCom NL een zomerborrel, waar we de  gelegenheid namen om op informele wijze van gedachten te wisselen over het onderwerp.

Het programma bestond uit

  • Een update van Patty de Jong, Ward Peeters en Anne Land, verbonden aan IMPACTLAB. We beantwoordden de vragen waar IMPACTLAB momenteel mee bezig is en welke resultaten we tot nu toe hebben verzameld.
  • Kletskoppen dat sinds 2017 verschillende activiteiten organiseert voor kinderen rondom het thema taal en wetenschap. Maar zoals velen in de SciCom-wereld, zijn ze pas recentelijk begonnen met het actief meten van de impact van wat Kletskoppen doet. In hun presentatie deelde wetenschappelijk directeur Sharon Unsworth en projectleider Pim Franssen hun lessons learned tot nu toe.
  • Roy Meijer (TU Delft) en Aldo Brinkman (QuTech) lieten zien hoe ze de modellen die in de masterclass uitgebreid aan bod kwam, toepasten in mediarapportages. En ook belangrijk, waarom deden ze dat eigenlijk?