IMPACTLAB

Help ons bij ons onderzoek

Welkom bij het IMPACTLAB!

Het IMPACTLAB is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, de Universiteit Leiden en de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Wij doen onderzoek naar het meten van impact in de wetenschapscommunicatie. Deze introductievideo informeert je over de doelen van ons onderzoek en over de rol die jij daarbij kan spelen.

Het doel van het onderzoek is om erachter te komen welke factoren bijdragen aan de blijvende impact van wetenschapscommunicatie. We focussen ons hier op de mogelijke effecten die je activiteiten kunnen hebben op de kennis, houding of het gedrag van het publiek.

Jouw deelname

Ook jij kan deelnemen aan dit onderzoek! Alle onderzoeksgroepen en professionals die zich bezighouden met wetenschapscommunicatie in Nederland kunnen gebruik maken van ons basisinstrument om een impactmeting op te zetten bij een van hun eigen publieksactiviteiten.

Om erachter te komen wat de werkbare ingrediënten zijn van goede wetenschapscommunicatie willen we natuurlijk weten wat jij van onze instrumenten en onze aanpak vindt. We willen jou daarom vragen ons standaard meetinstrument te gebruiken en ons de data die je hebt verzameld te bezorgen.

De resultaten van alle impactmetingen willen we namelijk samenbrengen voor een meta-analyse. Zo kunnen we jou informeren over de impact van je project en samen het veld van de wetenschapscommunicatie in Nederland verrijken en verbeteren.

Meer info over hoe je kan starten met je impactmeting vind je onder de tab Impact meten.

Nog vragen? Neem dan hier contact op met het IMPACTLAB.