IMPACTLAB

Agenda

21 september 2022

Mini-symposium en borrel Impact Meten

In mei 2021 organiseerden we samen met SciCom NL en het Duitse Wissenschaft im Dialog de allereerste masterclass “How to Evaluate the Impact of Science Communication”.

Verschillende leden van SciCom NL trokken op hun eigen manier lessen uit de masterclass. Ook IMPACTLAB heeft niet stil gezeten. Hoe vergaat het iedereen een ruim jaar later?

Tijdens deze zomerborrel willen we je – of je de masterclass nou hebt gevolgd of niet – de gelegenheid geven om op informele wijze van gedachten te wisselen over het onderwerp.

Met op het programma

  • Een update van Dr. Ward Peeters en Dr. Anne Land, allebei verbonden aan IMPACTLAB. Waar is IMPACTLAB momenteel mee bezig? En welke resultaten hebben ze tot nu toe verzameld?
  • Kletskoppen organiseert sinds 2017 verschillende activiteiten voor kinderen rondom het thema taal en wetenschap. Maar zoals velen in de SciCom-wereld, zijn ze pas recentelijk begonnen met het actief meten van de impact van wat Kletskoppen doet. In deze presentatie delen wetenschappelijk directeur Sharon Unsworth en projectleider Pim Franssen hun lessons learned tot nu toe.
  • Roy Meijer (TU Delft) en Aldo Brinkman (QuTech) laten zien hoe ze onder andere het input-output-outcome-impactmodel, dat in de masterclass uitgebreid aan bod kwam, toepasten in mediarapportages. En ook belangrijk, waarom doen ze dat eigenlijk?
  • Voor wie wil: bier en fris (of thee, koffie en limonade) tijdens de borrel achteraf.